logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 10

Eikern og Eidsfoss

Dagstur

På denne turen tar vi dere med til "mulighetenes område", Øvre Eiker. M/S "Eikern" tar oss med på en times båttur fra Vestfossen til Eidsfoss.
Fossesholm Herregård har vært storgård siden middelalderen. Den var i sin tid landets største jord- og skogbrukseiendom. Slik vi ser gården i dag daterer seg tilbake til 1763 da Jørgen von Cappelen kjøpte godset. Han utbygde og moderniserte bygningene i datidens stil - rokokko.
Hokksund er kjent for sitt gamle glassblåseri - Nøstetangen Glass. Dette var Norges første glassverk og ble etablert i 1741. Glasskronene i Kongsberg Kirke er noe av det glass som ble blåst i det gamle glassblåseriet.

Avreise fra hjemstedet om morgenen. Vi kjører gjennom Drammen, og følger veien mot Hokksund.
Fra Hokksund kjører vi noen kilometer videre til Vestfossen og kaia hvor M/S "Eikern" ligger og venter på oss. Vi seiler opp Vestfosselva hvor vi passerer Fossesholm og Fiskumlia før vi kommer ut i Fiskumvannet og videre ut i Eikern. Videre forbi Holtøya, Hakavik og Hesthammerøya før vi kommer til Eidsfoss.
Her blir vi møtt av en guide som tar oss med på en omvisning i Gamle Eidsfoss - vi kan nevne Brågata, Postkontoret, Museet, Kraftstasjonen og Kølabånn.
2-retters middag og kaffe får vi servert på Eidsfos Hovedgård fra ca. 1750. Haven på hovedgården er enestående og var tidligere sett på som et østlandsk motstykke til Baroniet Rosendal.

Vi tar igjen plass i bussen og kjører tilbake til Vestfossen hvor vi kan besøke Fossesholm Herregård (ikke inkl.). I stedet for i Eidsfoss kan middagen også legges hit. Dersom gruppen ønsker det kan vi gjøre en stopp på Nøstetangen Glass. Her er det tidvis muligheter til å se en glassblåser i arbeid, og også få med seg litt av historien til det gamle glassblåseriet. Det er også mulighet for å kjøpe glass etter modeller fra det gamle Nøstetangen.

Fra Hokksund går turen tilbake via Drammen og til våre hjemsteder.

Inkludert i prisen:
Komfortabel turbuss hele veien
Båttur med M/S "Eikern"
Guidet omvisning i Gamle Eidsfoss
Servering av en 2-retters middag og
kaffe, serv. 1 gang, på Eidsfos Hovedgård
Bom- og Veiavgifter
1 reiseleder fri

Tillegg i prisen:
Inngang og omvisning på Fossesholm Herregård
Inngang Nøstetangen Glass
Frokost, eller annen forhåndsavtalt servering.Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no