logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 11

Kongsberg

Dagstur

En tur behøver ikke være lang for at en skal kunne glede og hygge seg. I vår nærmeste omkrets ligger severdigheter på rekke og rad. På denne turen reiser vi ikke lenger enn til Kongsberg - byen som har så mye å vise fram.

Avreise fra vårt hjemsted etter nærmere avtale. Vi kjører i turbuss fra Drammen - Hokksund og til Kongsberg. For de grupper som ønsker det kan vi få servert frokostbord på koselige Gyldenløve Hotell.(må forh. bestilles). Hotellet ligger sentralt plassert like ved jernbanen, og er kjent for sin gode mat og hyggelige betjening.

Vi besøker Laagdalsmuseet, et spennende museum som mange ikke kjenner. I tillegg til å være et distriktsmuseum for Kongsberg og Numedal, har museet mange gamle hus, lagt i vakre omgivelser. Her finnes også en gammel landhandel og telegrafsentral, anlagt tidsriktig i en lagd Kongsberg gate, slik det var før i tiden. Noe av det mest interessante er den permanente utstillingen av interiør fra hjem som også er lagt i tidsriktige omgivelser, samt interiør fra småindustri - tannlegekontor - optiker - urmaker m.m.

Turen går deretter til Norsk Bergverksmuseum, Den Kongelige Mynt og Kongsberg Skimuseum, med omvisning av guide. De tre museene ligger i den gamle smeltehytta fra 1844, som ligger i sentrum av Kongsberg.
Et besøk i Kongsberg Kirke kan det også bli tid til. Kirken er en av Norges største og vakreste barokk-kirker, og ble bygget under sølvverkets glansperiode på 1700-tallet.

For grupper som ønsker det, kan vi besøke sølvgruvene som ligger 8 km fra Kongsberg. Her blir turistene fraktet i et lite gruvetog 2,3 km inn, og 342 meter ned i fjellet. På turen vil guiden fortelle den imponerende historien om gruvedriften som foregikk i Kongens Gruve i sin tid. Tur i gruvene må forhåndsbestilles.

Middag spiser vi på Gyldenløve Hotell.

På hjemturen kan vi kjøre innom Fossesholm Herregård, som er en av landets store klenodier med interiør fra 1700-tallet og har et av landets største samling av tyske 1700-talls tapeter, samt E.G. Tunmarcks kjente dekorasjoner fra 1763. (må forh. bestilles).

Turen går deretter tilbake til vårt hjemsted, etter en begivenhetsrik dag.

Prisen inkluderer:
Turbuss.
Besøk og omvisning m/guide på Laagdalsmuseet, Norsk Bergverksmuseum, Den Kongelige Mynt og Ski Museet.
2-retters middag og kaffe serv. 1 gang på Gyldenløve Hotell.
1 reiseleder fri.
Tillegg for frokostbord på Gyldenløve Hotell. Be om tilbud.

Forøvrig kan vi mot et lite tillegg besøke:
Fossesholm Herregård, Vestfossen
Kongsberg Kirke
Sølvgruvene, Saggrenda.
Vassdragsmuseet Labro
Norsk Vegmuseum, avd. Buskerud.Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no