logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 12

Sigdal, Eggedal og Norefjell

Dagstur

Avreise fra vårt hjemsted etter avtale, og vi kjører i turbuss gjennom Drammen, mot Mjøndalen og Hokksund. I Åmot tar vi av mot Sigdal, og kan besøke Blaafarveverket som er kjent for sitt koboltblå glass. Her ligger også et gammelt landhandleri samt en liten kafè hvor en kan få kjøpt bl.a. "Sigdalsklingen".

Ferden fortsetter langs Soneren, gjennom Prestfoss, og vi kommer til Lauvlia hvor Th.Kittelsen hadde sitt hjem (1899-1909). Gruppen velger selv om de vil besøke Lauvlia eller Hagan (Vil gruppen besøke begge, blir det et lite tillegg).

Turen går videre mot Eggedal, og vi kan se Andersnatten i vest. Andersnatten rager 726 meter opp, og den stupbratte østveggen ble besteget første gang i 1941.
Vi kommer til Eggedal sentrum, og tar opp til den kjente maleren Chr. Skredsvig`s hjem "Hagan". Skredsvig flyttet hjem til Eggedal i 1894, og bodde der til sin død. Skredsvigheimen, som stedet også kalles, omfatter huset med atelier og et loft fra 1683, møbler og gjenstander som har tilhørt Skredsvig samt en del av hans egne malerier.

Etter dette interessante besøket kjører vi tilbake til Eggedal sentrum hvor vi besøker Eggedal Borgerstue. Her vil vi få servert en deilig middag med dessert og kaffe.
I Eggedal kan vi også ta turen innom Eggedal Mølle hvor vi får med oss gangen i malingsprosessen, slik de gjorde det når mølla ble startet i 1912. (Må forhåndsbest.)
Vi kan også besøke "Bestemors loft" hvor utvalget er stort av brukskunst, pyntegjenstander og antikviteter til fornuftige priser.

Videre går turen over Norefjell forbi Djupsjøen og ned til Noresund, videre forbi Krøderen hvor Krøderbanen med sine damplokmotiver har tilholdssted. Herfra kan det også avlegges et besøk på Bjørøya med det kjente og særegne treslottet "Villa Fridheim", en av de få dragestilsvillaer som er igjen i Norge, og i dag tatt i bruk som eventyrmuseum. Stedet er også blitt kjent gjennom fjernsynsserien "Soria Moria".

Hjemturen går forbi Sokna - Hønefoss - Skaret - Lier og tilbake til hjemstedet.

Prisen inkluderer:
Turbuss.
Inngang Skredsvikheimen, alt. Lauvlia.
2-retters middag og kaffe serv. 1 gang på Eggedal Borgerstue.
1 reiseleder fri.

Tillegg i prisen:
Inngang på Eggedal Mølle.
Inngang på Villa Fridheim
Omvisningpå Blaafarveverket

Andre severdigheter langs ruten:
Sigdal og Eggedal Museum
Vatnås kirke fra ca. år 1600
Koboltgruvene
VikersundbakkenTilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no