logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 13

RINGERIKE, HADELAND og KONG RINGS RIKE

Dagstur

Ringerike har alltid hatt stor plass i Norgeshistorien, og få steder har så mange muligheter og severdigheter som nettopp Ringerike. Vi tar her med en del muligheter, - alt kan dessverre ikke rekkes på en dag. Kontakt oss derfor slik at vi sammen kan legge inn de steder som ønskes besøkt.

Avreise fra vårt hjemsted etter avtale. Vi kjører i turbuss opp Lierdalen - Skaret, og langs Tyrifjorden til Sundvollen - Norderhov og til Jevnaker, hvor vi kan stoppe ved Hadeland Glassverk. De fleste har vel besøkt glassverket tidligere, og handlet i det populære glassutsalget med rimelige B-varer. Og Kokkestua, det populære spisestedet på verket, er også verdt et besøk. Her kan vi få servert en deilig frokostplatte til en rimelig pris (må forhåndsbestilles).
Hadelands Glassverk er stadig under utvikling, med mange nye severdigheter, bl.a. Museet, Julehuset, Honninghuset, Barnas Hus, Bakeriet, Kramboden og Lys- og Tinnstøperiet. En omvisning i glasshytta kan vi også anbefale. For bedrifter er Hadeland Glassverk et godt alternativ for kurs og konferanse, med alle fasciliteter og overnatting i nært område. Be oss om tilbud.
Vi kan også besøke de kjente søsterkirkene på Granavollen (inngang og omvisning ikke inkludert).

Turenfortsetter langs Randsfjorden til Brandbu hvor vi besøker Grindakervev. Stedet ligger på en særpreget gård, med nær 200 år gammel bebyggelse som nå gir rom til vevstoler, salgs- og utstillingslokaler.
Grindakervev har spesialisert seg på veving av damask veggtepper, duker og busserullstoff. Her har vi en sjelden mulighet til å se håndveving både i enkle og kompliserte vevstoler, samt jacquardveving i gamle mekaniske vevstoler. Til vevingen anvendes bare naturfibergarn av lin, bomull, ull og silke. Stedets mangfoldige produkter kan kjøpes eller bestilles.

Etter dette interessante besøket kjører vi til Hadeland Gjestegård, et nytt og meget bra sted, hvor vi får servert en deilig toretters middag og kaffe.

Hjemturen går forbi Gran - Harestua - Nittedal - Oslo, og tilbake til vårt hjemsted.

Prisen inkluderer:
Moderne turistbuss.
Omvisning på Grindakervev.
2-retters middag, og kaffe serv. 1 gang på Hadeland Gjestegård.
Bom- og vegavgifter.
1 reiseleder fri.


Av andre severdigheter på Ringerike kan vi kort nevne:
Storøen - Sagaøya i Tyrifjorden, Galleri Dronning Tyra, "Gammelklokkergården" Hunstad, Norderhov kirke, og Norges rimeligste handleby(?) - Hønefoss.Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no