logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 16

Ås og Norsk Landbruksmuseum

Dagstur

Norsk landbruksmuseum åpnet sine dører for publikum i juni 1997. Omgivelsene er vakre i parken til Norges Landbrukshøyskole.
Utstillingene gir bilder av nyere norsk landbrukshistorie, og vil være en spennende opplevelse for alle - uansett alder.

Avreise om morgenen fra vårt hjemsted, og vi kjører i turbuss gjennom Oslo, alt. den nye motorvegen gjennom Røyken, til Drøbak og videre den korte strekningen til Ås og Norges Landbrukshøyskole. Her kan vi få vi servert kaffe og rundstykker, alternativt frokostbord på Ås Hotell. (Må forhåndsbestilles).
Deretter tar vi del i alt hva Norsk Landbruksmuseum kan by oss:

MØTER VED MELKERAMPA: I 1950-årene ble livet på den norske gården forandret fra år til år. Maskiner og teknikk overtok mye av arbeidet for mennesker og hester. Færre hender produserte mye mer, og mange ungdommer måtte reise ut for å søke arbeid. De som vokste opp på bygda i 50-årene, sto med ett ben i den gamle tiden og ett i den nye. Besøk en norsk gård i denne hektiske perioden. Bli med på en oppdagelsesferd i fjøset og på låven. De voksne kan gjenoppleve litt av sin ungdom. De unge kan få en smak på alt som var spennende da foreldrene og besteforeldrene var unge.

GRENSELAND: Ta plass i museets moderne auditorium og opplev det norske landbrukslandskapet. Billedspillet "Grenseland" tar deg med på en spennende rundtur I landet vårt. Varighet ca. 20 min.

OPPDAGELSESFERD FOR DE YNGSTE: For de yngste vil det være mye som frister. Besøk snekkerboden eller dukkestuen, lag din egen modell av den norske gården. Lek med lekeredskaper eller prøv deg på konfirmasjonstesten.

MUSEUMSBUTIKKEN: I museumsbutikken finner du suvenirer, gaveartikler, bøker m.m. Landbruksvarer, som ikke fås kjøpt i alle butikker, er en del av utvalget.

MEIERIMUSEET: Her kan vi få en omvisning på ca. 30 min. Må forhåndsbestilles.
På Høyskolen ble det startet meieridrift i 1859. I meieriet fra 1901, som i dag er museum, ble Jarlsbergosten produsert for første gang.

ÅS KIRKE: Bygget i 1867, på ruinene av middelalderkirken fra 1100-tallet. Gjenstander fra denne kirken er samlet i et eget museumsrom.

Vi får også en guidet rundtur på Landbrukshøyskolens område, og kan se det vakre parkanlegget på ca. 600 dekar med sin fantastiske fargeprakt hele sommeren. Området avdekker flere viktige perioder innen norsk hagekunst sin historie.
Dette er stedet for hageinteresserte!

Turen går så til Ås Hotell hvor vi får servert en deilig middag, før turen går tilbake til vårt hjemsted.

Prisen inkluderer:
Turbuss.
Inngang og omvisning som beskrevet på Norsk
Landbruksmuseum.
2-retters middag og kaffe, servert en gang, på Ås Hotell.
Bom- og vegavgifter.
1 reiseleder fri.Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no