logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 17

Haldensvassdraget ag kanalbåten M/S "Turisten" til Fredriksten festning og Rød Herregård

Dagstur

Dette er en flott dagstur, hvor vi får oppleve Haldensvassdraget som har vært trafikkert siden 1877. Den første passasjerbåten var D/S "Engebret Soot", som i 1887 ble avløst av D/S "Turisten" og som gikk frem til 1963. Den hadde stor betydning som kommunikasjonsmiddel, og ble etter hvert meget populær blant turistene. Savnet ble stort da den ble tatt ut av trafikken. Men i 1985 ble det kjøpt en ny båt som fikk navnet M/S "Turisten", - båten som i dag tar oss med på en 3,5 times tur gjennom slusene.

Vi kjører så til Fredriksten Kro hvor vi får servert middag m/ kaffe. Rød Herregård som vi eventuelt kan besøke til slutt var i slektene Tank og Ankers eie fra ca. 1750-tallet. Huset har et herskapelig preg med vakkert interiør og verdifulle kunstverk. Det vakre Engelske hageanlegget på Rød med de store løvtrær, nøttealleèr og regelmessige ganger i Italiensk-Fransk barokkstil, hører til noe av det fineste i sitt slag her i Norge.

Vi starter fra vårt hjemsted etter avtale om morgenen. Turen går gjennom Røyken på den nye motorvegen, og vi kan stoppe på Ås Hotel for å få servert frokostbord (ikke inkl.).
Vi kjører videre opp til E18 ved Elvestad, forbi Askim og Ørje, og tar ned Strømsfoss, hvor båten M/S "Turisten" ligger klar til avgang kl. 11.00. Turen gjennom slusene tar 3,5 time og vi kan få kjøpt kaffe m.m. ombord. Turen går gjennom innsjøen Ara og over i Aspern, deretter mellom slusene i Brekke og til Femsjøen. Brekke sluser er en av de største attraksjoner i Vassdraget. Med sine 4 slusekammer og en total høyde på 26.7 meter, er den trolig Nord-Europas høyeste sammenhengende slusesystem.
Haldensvassdraget er en Norsk natur- og kulturperle- og et minnesmerke over den store kanalbyggeren Engebret Soot, som talte de store ingeniørene midt imot, og som beviste at hans teorier var riktige.

Kl. 14.30 ankommer vi Tistedal i Halden hvor bussen venter og kjører oss til Fredriksten Kro hvor vi spiser en deilig middag i det gamle Tøyhuset på festningen.
For grupper som ønsker kan det bestilles omvisning på Fredriksten Festning. Alt. kan vi besøke Rød Herregård som har en av landets største privatsamling av våpen og et interessant og verdifullt interiør. Østre fløy av hovedbygningen skriver seg fra 1733, mens midtbygningen sannsynligvis er noe eldre.

Vi tar farvel med Halden for denne gang og starter på hjemturen. Vi følger E6 forbi Sarpsborg - Moss - Oslo, alt. motorvegen gjennom Røyken, og tilbake til vårt hjemsted.

Prisen inkluderer:
Turbuss.
Båttur på Haldensvassdraget fra Strømsfoss til Tistedalen.
2-retters middag og kaffe serv. 1 gang på Fredriksten Kro.
Bom- og vegavgifter.
1 reiseleder fri.

Tillegg for: Frokostbord, omvisning på Rød Herregård og Frederiksten Festning.Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no