logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 20

Kongsvinger, Magnor og Charlottenberg

Dagstur

Avreise fra vårt hjemsted om morgenen etter avtale. Turen går gjennom Oslo, videre E6 til Kløfta. Her tar vi en kaffestopp ved Veikroa alt. Sanngrunn,. Det kan bestilles et deilig frokostbord for de grupper som ønsker det.

Turen fortsetter videre mot Kongsvinger, vi passerer Ullensaker, Stein Skole som nå er Skolemuseum og Gamle Hvam Museum, som er et gammelt gårdsmuseum med redskap, krambu m.m. og som kan besøkes (må forhåndsbestilles).

Vi kjører videre over Vorma og til Odalen. Her kan det legges inn et besøk på Odals Verk (må forh. bestilles). Odals Verk har en ruvende svalegangsbygning og et vakkert parkanlegg med bl.a. en kinesisk paviljong fra 1760. Odals Verk er et gammelt jernverk, som har støpt ovner siden 1689, men i dag er jernverket blitt sagbruk.
Vi kommer så til Kongsvinger som ligger på begge sider av Glomma. Byen grodde frem under festningen som ble anlagt i 1681 på grunn av svenskefrykten. I dag er festningen forlegning for militære, dessuten har Forsvarsmuseet en omfattende avdeling i det tidligere provianthuset. Vi kan avlegge Festningen et besøk og få en interessant guidet omvisning (må forh. bestilles).

Turen fortsetter til Magnor, et tettsted ved grensen som er kjent for sin livlige grensehandel. Her tar vi en stopp ved det kjente Magnor Glassverk, som opprinnelig var en del av Eda Glassverk.
Ved Magnor Glassverk fremstilles blyfritt krystall og det er demonstrasjon av glassblåsing. Mange vil sikkert besøke fabrikkutsalget, med mange flotte og rimelige produkter.

Videre kjører vi til Charlottenberg hvor vi har god tid til en handlerunde rundt om i butikkene, og til priser som ligger langt under de norske.

På hjemturen får vi servert en deilig middag med dessert og kaffe på Vertshuset Morokulien, før vi fortsetter turen tilbake til vårt hjemsted etter en hyggelig og interessant dagstur.

Prisen inkluderer:
Turbuss.
Middag, dessert, og kaffe servert 1 gang.
Bom- og vegavgifter.
1 reiseleder fri.

For de grupper som ønsker det, kan det legges inn servering underveis, samt severdigheter, se turbeskrivelse.
Be om tilbud!Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no