logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 21

"Akevisitten" på Løiten Brænderi og lysstøperiet, samt Glomdal- og Norsk Skogbruksmuseum

Dagstur

En opplevelse helt utenom det vanlige er et besøk på Løiten Brænderi. Kombinert sammen med et besøk på Glomdalsmuseet og Norsk Skogbruksmuseum har denne turen vært en stor suksess!

Avreise fra Drammensområdet etter avtale, og vi kjører gjennom Oslo mot Kløfta og til Vegkroer - Kløfta, alt. Nebbenes, hvor vi kan få servert frokostbord.(ikke inkl.).
Videre kjører så vi forbi Minnesund langs Mjøsa på gode veier mot Hamar og tar av mot Løten. Her besøker vi Løiten Brænderi hvor vi får et alternativ til den tradisjonelle omvisningen.

Vi følger med,og deltar i suksess-forestillingen "Akvisitten", som er en sterk opplevelse, og foregår i lokalene til Løiten Brænderi. Enmannsteateret lar oss få møte Løtenbonden Anders Bakken, brenneriarbeider Anton Karlsen, doktor Elias Mikkelsen, avholdsagitator Søren Sørensen og laborant Olsen. Disse fem personene representerer hver for seg viktige innslag i akevitthistorien i Norge og vår omgang med vedkommende vare. Etter forestillingen er det mulig å kjøpe Løiten Brænderi`s egen Aquavit-gele. Forestillingen har en varighet på 1 time.

Etter dette kan vi besøke Lysstøperiet i samme bygning. Stedet har fått en utrolig populæritet med sine fantastiske produkter i stearin og flotte utstillinger. Her er det mulighet for å handle stearinlys til gunstige priser. Området er under stadig utbygging, og her finnes bl.a. et antikvariat og en antikvitetsbutikk. Det bør settes av ca 1,5 - 2 timer på dette interessante stedet.

I tillegg kan vi besøke Norsk Skogbruksmuseum. Her kan vi få kl. 14.30 en filmfremvisning på ca. 15 min. om Norges Naturparker. Vi går på egenhånd rundt i området til Glomdalsmuseet og Norsk Skogbruksmuseum. Vi kan se gamle bygninger, storgårder, sætrer med tilhørende redskaper og innbo. Her finnes dyr og fugler fra norske skoger, samt akvarium for ferskvannsfisk. Stedet er bundet naturlig sammen av broer til Prestøya, et deilig friluftsområde. Middag får vi servert på Myklagard.

Vi kjører samme vei tilbake som vi kom, til våre respektive hjemsteder etter en begivenhetsrik dag.

Prisen inkluderer:
Turbuss.
Besøk på Løiten Brænderi iflg. beskrivelse.
Inngang og orientering på Skogbruks- og Glomdalsmuseet, iflg. beskrivelse.
2-retters middag (karbonade) og kaffe servert 1 gang på Myklagard.
Bom- og veiavgifter.
1 reiseleder friTilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no