logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 28

HAMAR OG LILLEHAMMER - 2 DAGERS TUR

Vi besøker Domkirkeodden, Maihaugen og Norsk Vegmuseum.
Domkirkeodden ligger i et vakkert parkområde med ca. 50 gamle bygninger beliggende til Mjøsa. Her er det fint for bading og friluftsliv, og det er en stor sommeratraksjon. Jernbanemuseet ligger også her, de viser utviklingen i Norsk jernbane og utstilling av jernbanemateriell. På Maihaugen besøker vi Friluftsmuseet og De gml. Verksteder. Anders Sandvik (1862 - 1950), grunnla museet som har 142 gml. Bygninger og ca. 50 000 gjenstander. Garmo stavkirke fra år 1200 er flyttet hit fra Lom. I De gml. Verksteder er det gjenskapt en rekke håndverksinteresser fra hele landet som bl.a. annet spesial avdeling for tekstiler og kirke kunst. Norsk Vegmuseum formidler utviklingen av norsk vei- og samferdselshistorie. Friluftsmuseet viser veimiljø som binder sammen antikvariske bygninger.

Dag 1: Avreise fra vårt hjemsted om morgenen etter avtale. Vi kjører gjennom Oslo forbi Kløfta - Eidsvoll og til Hamar, hvor vi besøker Jernbanemuseet og Hedmarksmuseet som ligger på Domkirkeodden.(inngang ikke inkludert). Stedet har et av landets fineste og mest omfattende middelalder museum, med Domkirkeruinen som naturlig midtpunkt. Vi reiser så til Rudshøgda hvor vi får servert lunch. Her kan vi også besøke det nye Prøysenhuset - et meget interessant besøk, før turen går videre til Lillehammer. Her får vi litt tid på egenhånd til å gå rundt, før vi reiser videre til Quality Hafjell Hotell, et meget godt hotell beliggende midt i det tidligere OL-området. På kvelden møtes vi i den flotte restauranten hvor vi får servert en deilig middag. Kvelden for øvrig til egen disposisjon.

Dag 2: Etter frokost tar vi plass i bussen for å kjøre den korte strekningen til Norsk Vegmuseum. Inngangen her er gratis, og vi kan på egenhånd gå rundt å se alle de unike utstillingsmontere og gjenstander. Vi kjører så til Lillehammer og Maihaugen hvor vi blir med på en omvisning som vil vise oss rundt i Friluftsmuseet og
De gml. verksteder. I De gml. verksteders hovedbyggning finnes utstillingen "Langsomt ble landet vårt eget" som viser norgeshistorien fra istiden til morgendagen. I den store Maihaugsalen finner man Jacob Weideman's store fondmaleri "Mai".
Vi starter så hjemturen og kjører nedover Biristranda og til Lyngaseter hvor vi tar en stopp. Alternativt kan vi stoppe ved Hadeland Gjestegård.
Hjemturen går så over Lynga - Brandbu - Hønefoss og tilbake til vårt hjemsted.

Prisen inkluderer:
Turbuss.
1lunch.
Overnatting på Quality Hafjell Hotell i dbl. rom inkl. 1 middag og 1 frokost.
Besøk på Maihaugen inkl. omvisning.
Bom- og vegavgifter
1 reiseleder fri

Tillegg for singelrom.Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no