logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 29

TELEMARK, TUR PÅ KANALEN OG MORGEDAL HOTELL M/UTFLUKTER - 3 DAGERS TURDAG 1: Avreise i turbuss fra hjemsted etter avtale, og vi kjører Drammen - Kongsberg - Notodden. Derfra kjører vi langs Heddalsvatnet til Norsjø, hvor vi kan stoppe ved Norsjø Hotell for servering (må forhåndsbestilles).
Videre kjører vi til Gvarv og Ulefoss. Her kan vi ta en stopp hvis tiden tillater det på Øvre Verket Håndverkstun. Øvre Verket er de gamle arbeiderboligene til Ulefos Jernverk fra begynnelsen av 1800-tallet. her finner vi bla. antikvariat, museumsleilighet, sommerkafe, og sommerbutikk med ulike håndverksprodukter. Alternativt kan vi besøke Ulefos Hovedgård, opprinnelig sommerbolig for statsråd Niels Aall.
Vi kjører så den korte strekningen til Lunde, hvor vi går ombord i M/S Victoria, alternativt M/S Henrik Ibsen, for å være med på den mest attraktive delen av telemarkskanalen til Ulefoss. Vi er med gjennom slusene til Lunde, Vrangfoss, Eidsfoss og Ulefoss. Her går vi iland til bussen som venter på oss og kjører forbi Gvarv - Bø - Seljord og til Morgedal. Her tar vi inn på det fantastisk flotte og hyggelige Morgedal Hotell.
Etter at vi har fått tildelt våre rom har vi litt tid til å se oss om på hotellet før vi møtes i restauranten for å få servert middag/aftenbord.
Kvelden forøvrig til egen disposisjon, og vi kan hygge oss i salongen med bl.a. dans til levende musikk.

DAG 2: Etter frokost på hotellet tar vi plass i bussen for en utflukt. Vi har flere muligheter:
Haukeliseter som ligger ved foten av Hardangervidda nasjonalpark
Seljord
Fjellgården Uppigard Natadal der det er et gammelt Telemarkstun hvor vi kan få omvisning (må forhåndsbestilles)
Vi reiser tilbake til vårt hotell for å få servert lunch. Etter lunch besøker vi skimuseet i Morgedal. Her vil vi oppleve en reise i skihistorien ved hjelp av lys, lyd, bilder og spennende utstillinger. Kino med fartsfylt skifilm over flere lerretter. Her er det også butikk med salg av husflid og reiseminner.
For de som ønsker det er det også mulig å besøke husmannsplassen Øvrebø, der Sondre Nordheim ble født (ikke inkl.). Vi har også litt tid på egen hånd før vi igjen møtes i restauranten for å få servert middag/aftenbord.
Kvelden forøvrig er til egen disposisjon eller felles hygge i salongene.

DAG 3: Etter frokost på hotellet tar vi farvel med Morgedal Hotell for denne gang og tar plass på bussen for å kjøre Seljord - Gvarv - Ulefoss - Skien. Herfra kjører vi veien over Siljan og over Vindfjell. Vi kan ta en stopp ved Vindfjelltunet for en kopp kaffe og hygge oss litt i det flotte og koselige området. Turen går så ned til Steinsholt og videre opp Lågendalen til Hvittingfoss, hvor vi tar mot Hof og nye E18 tilbake til vårt hjemsted.
Dersom gruppen ønsker det kan vi eventuelt legge turen om Porsgrunn og besøke fabrikkutsalget til Porsgrund Porselensfabrikk, eller besøke Telemark Museum og Brekkeparken i Skien (disse besøkene må forhåndsbestilles).


Prisen inkluderer:
Turbuss
Tur på Telemarkskanalen Lunde-Ulefoss
2 overnattinger på Morgedal Hotell i dbl-rom
2xmiddag/aftenbord
2xfrokost
Inngang og omvisning på skimuseet i Morgedal
Bom- og vegavgifter
1 reiseleder fri

Tillegg for singelromTilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no