logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 31

DALSLAND OG DALSLAND KANAL - 2 DAGERS TUR

Dalsland kalles "Et Sverige i miniatyr", og lever virkelig opp til dette. Her finnes trolske skoger, glitrende sjøer og spennende bergformasjoner.
Dalsland er Sveriges mest sjørike landsdel, med et perlebånd av villmarkssjøer og trolske tjern.
Her finner vi Dalsland, et 250 km. lang sjøsystem hvor kun 10 km. er utgravd kanal, og som gir en av Europas flotteste sluseturer med variert natur og små idylliske slusevokterboliger.

1.DAG: Vi har avreise tidlig om morgenen fra vårt hjemsted, og kjører i turistbuss til Sandefjord hvor vi går ombord i en av Color Lines båter som har avgang kl. 10.00. Under overfarten kan gruppen få servert frokostbord. (Må forhåndsbest.) For øvrig kan vi, dersom været tillater det, hygge oss på soldekket, eller kose oss i en av salongene ombord. Båten gir også anledning til kjøp av rimelige tax-free varer.
Etter en 2,5 times tur i vakker skjærgårdsnatur ankommer vi Strømstad, og tar plass i bussen for å kjøre mot Bullarbygden og til Ed, hvor vi tar inn på Mühlbocks Hotell, et meget bra og hyggelig sted. Etter at vi er tildelt koselige leiligheter har vi god tid til å hygge oss på hotellet, bl.a. i det hyggelige Mauritius - et unikt sydhavsmiljø med sollys, sand, varme vinder, fugler som kvitrer og bølgesus. Eller vi kan ta en handlerunde i Ed. På kvelden møtes vi i restauranten hvor det blir servert middag.
På kvelden hygger vi oss i den flotte baren med alle rettigheter. Musikk kan ordnes etter avtale mot et lite tillegg.

2.DAG: Etter frokost på hotellet, blir det anledning til et besøk på Dalsland Center, Håverud. Her er det en stor permanent næringslivsutstilling, kanalmuseum, bygdemuseum, glassblåser, og Dalsland lakseutsalg.
Deretter går vi ombord i M/S "Omega" hvor vi blir hilst velkommen av skipper Uno og hans mannskap. Vi blir i løpet av 3 timer ført gjennom sluser, samt Akvedukten i Håverud, det unike byggverket som er et av Sveriges mest besøkte turistmål. Turen varierer gjennom trange kanaler og vakre innsjøer. Dalsland har store kolonier av bevere, og vi ser beverhytter av forskjellige størrelse. Under båtturen serveres middag og kaffe, alt mens skipper Uno guider de forskjellige steder og attraksjoner underveis.
I Baldersnes venter bussen på oss, og vi kjører til Ärjäng hvor vi tar en handlestopp.
Hjemturen går forbi Ørje - Askim - Røyken og tilbake til vårt hjemsted.


Prisen inkluderer:
Turbuss.
Overfart med Color Line Sandefjord - Strømstad.
1 overnatting i Ed på Mühlbocks Hotell i egne leiligheter (alt overnatting er på Dalia Hotell i Bengtsfors).
Ca. 3 timers slusetur på Dalslandskanalen fra Håverud til Baldersnes.
1 frokost - 2 middager.
Inngang på Baldersnäs Herregård.
1 reiseleder fri.

Tillegg for singelrom.Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no