logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 41

RØROS, BERGSTADEN HOTEL - 4 DAGERS TUR

Ved sin egenartede trebebyggelse er Røros blitt en turistattraksjon av rang. Den er skapt av kobbermalmen for nesten 350 år siden og udødelig gjort i Johan Falkbergets romaner. Byen er eksepsjonelt godt bevart og vedlikeholdt, og er plassert på UNESCO`S liste over verdens mest bevaringsmessige kulturminner.

DAG 1: DRAMMENSOMRÅDET - RØROS, ca. 400km.
Vi har avreise fra vårt hjemsted tidlig om morgenen, og vi kjører i komfortabel turistbuss på raske veier forbi Oslo - Jessheim og til Eidsvoll. Videre langs Mjøsa mot Hamar, hvor vi tar av til Elverum og starter på turen oppover Østerdalen.
Vi vil følge Glomma hele veien videre, og skogen preger ruten, men det er rikelig med lysninger og mange fine gårder. Det Snorre Sturlason skrev om Østerdalen kan fremdeles gjelde; "Der bodde de sprede, det var bygd og vann eller i skogrydninger, men få steder var det sammenhengende og stor bygd". Vi passerer Rena kommune, og kommer til Østerdalen Turistsenter, hvor det kan legges inn lunch for grupper dersom der er ønskelig (ikke inkl.).
Vi kjører så videre forbi Storelvdal - Atnosen og til Alvdal. Her besøker vi det kjente Aukrust-Senteret, og blir møtt av en guide som vil vise oss rundt. Utstillingen er delt opp i tre hovedmiljøer som bindes sammen i et langstrakt galleri. Videre kan vi besøke Meierisalen med Multivisjon og Gjestegalleri. Vi kjører så den korte strekningen til Tynset hvor vi tar en kort stopp. Vi kan finne mange interessante forretninger, bl.a. stort utvalg av husflid.
Vi kjører så forbi Tolga og Os, og snart ser vi de kjempemessige slagghaugene som kranser Røros. Vi ankommer vårt meget gode hotell, Bergstaden Hotell, hvor baksiden går rett ut i de to hovedgatene på Røros, Kjerkegata og Bergmannsgata.
Etter at vi har sjekket inn på, møtes vi i spisesalen hvor vi får servert middag. Kvelden for øvrig til egen disposisjon, og vi kan hygge oss med f.eks. dans til levende musikk, eller ta en spasertur i byen.

2. DAG: Etter frokost på hotellet, er dagen før lunch lagt opp til aktiviteter i Røros.
Vi blir møtt av en lokalguide som i 1t og 15 min. vil ta oss med på en byvandring gjennom den Gamle Bergstaden, og som avsluttes oppe ved Smeltehytta Museum.. Røros kirke, Bergstadens Ziir, bør også besøkes. Etter lunch på hotellet, tar vi plass i bussen for å kjøre nordover til Rugldalen og Ratvollen, Johan og Anna Falkbergets hjem fra 1922 til 1949. Her får vi av en lokalguide en meget interessant omvisning. Her kan vi se dikterstua, klokketårn flyttet hit fra en gammel gruve, og en støtte som Falkberget reiste til minne om sin morfar og morbror som ryddet Ratvollen.
Vi kjører så tilbake til hotellet, hvor vi har resten av ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon. Middag serveres på hotellet.


3. DAG: Etter frokost på hotellet tar vi plass i bussen og kjører Nord-Østover ca. 13 km. til Olavsgruve. Vi kjører i vakkert fjellområdet forbi Djupsjøen, og kan i godt og klart vær se mot Vauldalen og Svenskegrensa. I Olavsgruva kan de som ønsker det bli med en guide på tur i gruva, 50 meter under jorda, og 500 meter innover i Bergmannshallen.(ikke inkl.). Her får vi et innblikk i det som skapte selve grunnlaget for detter fjellsamfunnet. Atmosfæren i gruven er gjenskapt med lyd- og lyseffekter, slik at vi ser gjenskinnet fra fakler og fyrsettinger, og hører lyden av folk som arbeider.
Vi kjører så tilbake til vårt hotell for servering av lunch. Ettermiddagen til egen disposisjon, og som vi kan benytte til å besøke alle de interessante stedene i byen, bl.a. en rekke serveringssteder i de gamle bygningene, og mange kunsthåndverkere som vi kan se i arbeide, bl.a. sølvsmier, keramikere, treskjærere, malere, osv. Vi kan også finne flere antikvitetshandlere i byen. Pressemuseet Fjell Ljom, etter avisen Fjell Ljom som Johan Falkberget skrev, kan også besøkes, men dette må avtales direkte med turistkontoret. På kvelden serveres middag på hotellet, og kvelden for øvrig til egen disposisjon.

4 DAG: Etter en tidlig frokost på hotellet, tar vi farvel med den vakre Bergstaden. Vi kjører tilbake forbi Os - Tolga - Tynset og til Alvdal. Her tar vi av mot Folldal og til Enden, hvor vi tar Rondeveien over Ringebufjellet. Her ser vi mot Rondane Nasjonalpark, som utgjør 572 km2, og vi kjører i særdeles naturskjønt område til vi kommer ned i Ringebu. Herfra fortsetter vi nedover Gudbrandsdalen, forbi Tretten og til Øyer, hvor vi får servert lunch på Quality Hafjell Hotel.
Videre kjører vi forbi Fåberg - Lillehammer - Biri - Gjøvik - Raufoss - Eina, og tar en kaffestopp på Lyngaseter. (ikke inkl.). Turens siste etappe går forbi Brandbu - Hønefoss - Vikersund og tilbake til vårt hjemsted.

Prisen inkluderer:
Turbuss som er med på hele turen.
3 overnattinger på Bergstaden Hotel i dbl. rom
3 frokoster, 3 lunch, 3 middager.
Inngang og guide på Aukrust-Senteret i Alvdal.
Inngang og guide på Ratvollen.
Byvandring i Røros m/ lokalguide ca. 1t og 15 min.
Besøk til Olavsgruve, inngang og guide er ikke inkl.
Bom- og vegavgifter.
1 reiseleder fri.

Som alternativ til Bergstaden Hotel, kan Røros Hotel benyttes. Et meget bra hotel like ved Røros kirke.
Tillegg for singelrom.
Øvrig servering og aktiviteter kan legges inn etter nærmere avtale. Turen kan også kjøres som 3-dagers tur.
Be om nærmere opplysninger.Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no