logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 42

VESTLANDET - BARONIET ROSENDAL - 4 DAGERS TUR

Vestlandet med sin frodige og skiftende natur, høye fjell og dype fjorder, små øyer og mektige fossefall. Her finnes flere verneverdige områder med bl.a. edellauvskog, et rikt dyreliv med fuglereservat, samt landets største hjortestamme. Og sist men ikke minst en solnedgang du sent vil glemme.

DAG 1: Vi har avreise fra vårt hjemsted om morgenen. Turen går forbi Kongsberg - Meheia - Notodden og til Seljord. Deretter fortsetter vi gjennom Morgedal og Vinje.
Ivakker fjellnatur fortsetter vi over Haukeligrend - Vågslid - Haukeliseter, videre ned Austmanalia til Røldal hvor vi kjører gjennom Røldalstunnelen og deretter Seljestadtunnelen, forbi Seljestad og Jøsendal - Særdal - Rullestadjuvet. Videre kjører vi til Fjæra som ligger innerst i Åkrafjorden og kommer til Skånevik Fjordhotell, hvor vi skal bo i 2 netter. Skånevik ligger i vakker vestlandsnatur i hjertet av Sunhordaland. Middag på hotellet.

DAG 2: Etter en god frokost skal vi besøke Baroniet Rosendal. Vi tar ferje fra Skånevik til Utåker, og etter ca. 1 times busstur er vi fremme i Rosendal. Her får vi en omvisning med lokalguide som vil fortelle oss om Ludvig Rosenkrantz som i 1665 oppførte disse bygningene og senere fikk anlagt en landskaps park på stedet. Stedet er den eneste av sitt slag i landet og ligger flott omkranset av majestetiske fjell og fossefall. Etter denne omvisningen vil det bli anledning til en spasertur i Rosendal med bl.a. galleri, brukskunst og porselen.
Tilbake til Skånevik kjører vi over Matrefjellene og tar ferje fra Matre eller Utåker tilbake til vårt hotell i Skånevik. Middag på hotellet.

DAG 3: Etter en god frokost forlater vi Skånevik, vi tar igjen plass i bussen. Turen går forbi Etne - Haugesund - Kopervik - til Skudeneshavn. Etter nok en ferjetur ankommer vi Stavanger hvor det vil bli en stopp.
Ut på ettermiddagen fortsetter turen forbi Sandnes og Figgjo. Figgjo som er kjent for sitt flotte steingods, videre forbi Moi - Flekkefjord og til Kvinesdal hvor vi skal overnatte på Utsikten Turisthotell. Det vi bli servert middag på hotellet.

DAG 4: Vi spiser frokost på hotellet, og skal nå sette kursen hjem. Vi kjører forbi Lyngdal - Mandal og til Kristiansand. Deretter fortsetter vi E18 gjennom Arendal - Brevik - Larvik og tilbake til vårt hjemsted.

Prisen inkluderer:
Moderne turistbuss.
2 overnattinger i dobbeltrom på Skånevik Fjordhotell.
1 overnatting i dobbeltrom på Utsikten Turisthotell.
3 frokost - 3 middag.
Utflukt til Baroniet Rosendal, m/lokalguide.
Ferjer, bom- og vegavgifter.
1 reiseleder fri.Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no