logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 5

Rjukan, Norsk Industri-arbeidermuseum på Vemork

Dagstur

Velkommen til Norsk Industriarbeidermuseum i gamle Vemork kraftverk. Omgitt av storslått natur ligger den vakre bygningen som et minnesmerke over norsk industrihistorie.

Avreise fra hjemsted etter avtale, og vi kjører gjennom Drammen - Kongsberg og til Notodden. Vi tar en stopp underveis ved Fossen Kro for en kopp kaffe,(ikke inkl.), eller bare for å strekke på bena. Frokostbord, eller annen servering kan bestilles for grupper som ønsker det.

Vi kjører videre langs Tinnsjø til Mæl. Her ligger de gamle Tinnsjøfergene D/F"Ammonia" og M/F"Storegut". Herfra er det kort vei til Rjukan, som ligger dypt nede i Vestfjorddalen, omkranset av bratte fjellsider mot Hardangervidda. Dersom det er ønskelig kan vi ta en stopp i byen med sin særpregede arkitektur og miljø.

Fra Rjukan kjører vi til Krosso, hvor Nord-Europas første personsvevebane fra 1928 ligger. Øvre stasjon er på 890 m.o.h., og hvor de to vognene "Blåbæra" og "Tyttebæra" kommer og går.
Vi parkerer like ved Krosso, og går over i småbusser for å bli kjørt opp til Norsk Industriarbeidermuseum. Her kan vi følge industrisamfunnets utvikling helt opp til våre dager i det gamle kraftverket fra 1911.
Kampen om tungtvannet er viet stor oppmerksomhet gjennom utstillinger, film, og lydeffekter. I Galleri Vemork presenteres temautstillinger og separat/ kollektiv utstillinger med alt fra lokale kunstnere til kunstnere av internasjonalt format. I museumsbutikken finner vi souvenirer og litteratur.
På Cafè Vemork får vi servert dagens rett, og kaffe.

Vi kjører så tilbake til Rjukan, hvor vi tar opp mot fjellovergangen ved Gaustatoppen, 1883 m.o.h., og kjører i fantastisk fjellterreng til vi kommer ned Tuddalsdalen til Sauland (avhengig av vær- og føreforhold).

Herfra kjører vi Notodden - Kongsberg og tilbake til hjemsted.
Vi stopper underveis for en kopp kaffe etter avtale.

Prisen inkluderer:
Turbuss. Minibuss opp til museet som beskrevet.
Inngang til Norsk Industriarbeidermuseum.
Servering av dagens rett, og kaffe på Cafè Vemork.
1 reiseleder fri.

Det kan bestilles servering underveis etter avtale. Be om forslag og tilbud.Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no