logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 7

Stavern og kystveien i Vestfold

Dagstur

En meget populær dagstur på veier vi i dag sjelden kjører - i vakker skjærgård og et nydelig sommerlandskap.

Avreise fra vårt hjemsted etter nærmere avtale. Vi kjører fra vårt hjemsted, og nye E 18 til Kopstadkrysset, hvor vi tar av til Horten og kjører gjennom denne sommervakre byen til Åsgårdstrand, hvor vi kan spise frokost (ikke inkludert).
Vi kan også besøke det nye Midgard Historiske Senter, som ligger like ved Borre krk. og Borrehaugene. Her kan vi se de interessante utstillingene som forteller om Vestfolds eldste historie fra steinalder til middelalder, og om Borre som maktsenter. Dessuten om andre viktige funnsteder; Kaupang, Oseberg, Gokstad, og om rullesteinsfeltet Mølen. (Besøket må forhåndsbestilles, og inngang er ikke inkludert.)

Vi kjører kystveien, en koselig strekning som nå sjelden benyttes, og kommer forbi Tønsberg - Melsom - Sandefjord - Lauve - Tjølling og til Larvik.
Herfra kjører vi noen få kilometer ned til den sjarmerende sommerbyen Stavern. En lokalguide vil møte oss her for å gi oss en 1 1/2 times rundtur hvor vi bl.a. kan besøke Frederiksvern som ble anlagt i år 1750-56 og var et befestet verft og hovedsted for Norges flåte. Vi kan også tidvis besøke Stavern kirke, oppført 1756 som Norges første marinekirke. Kirken er meget spesiell. Taket er dekorert som en stjernehimmel og forsynt med et eiendommelig gammelt ur. Kirken har kornloft, og benkene kunne legges ned slik at kirken ble et lasarett. Minnehallen besøkes også. Dette er et monument over Norges krigsforliste sjøfolk i årene 1914-18 og 1939-45. For øvrig er Stavern kjent for 15 fastboende kunstnere, og frem til ca. august er et 30-talls gallerier åpne. Jonas Lie og Herman Wildenvey er personligheter som bodde i Stavern.

Vi besøker så det kjente og særpregede Hotell Wassilioff, hvor vi får servert en deilig middag. Etter middagen kan vi hygge oss i en av hotellets salonger, eller gå rundt på egen hånd i området.

Vi starter deretter på hjemturen som går tilbake til Larvik og E18 tilbake til vårt hjemsted.

Prisen inkluderer:
Turbuss.
Omvisning m/ lokalguide i ca. 1 1/2 time i Stavern.
2-retters middag, og kaffe, på Hotell Wassilioff.
Bom- og vegavgifter.
1 reiseleder fri.

Eventuelle innganger til severdigheter kommer i tillegg.
Frokostbord eller annen servering kan bestilles, be om tilbud!

Det kan også bestilles en totimers skjærgårdstur med turistbåten Molly, og besøke bl.a. Stavern Fort og Citadell med lokalguide.
Kontakt oss for tilbud!Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no