logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 8

Horten, Åsgårstrand, Tønsberg, Tjøme og Verdens ende.

Dagstur

En koselig dagstur med mange muligheter i vakre Vestfold.
Kort kjøring for de som ønsker mest mulig utnyttelse av dagen til andre aktiviteter og severdigheter.

Vi har avreise om morgenen fra vårt hjemsted etter nærmere avtale, og nye E18 til Kopstadkrysset. Her tar vi av mot Horten - Marinens tidligere hovedstasjon-, og som er en langstrakt sommervakker hageby. Av severdigheter denne byen byr på, kan vi nevne Karl Johansvern og Marinemuseet, det nye Norsk museum for fotografi-Preus Fotomuseum, Horten Bilmuseum og Redningsselskapets Museum.

I Borre ved Borre kirke og Borrehaugene kan vi besøke det nye Midgard Historiske Senter.(Inngang til utstillingene er ikke inkl..) I tillegg til at vi kan få servering her, er det interessante utstillinger som forteller om Vestfolds eldste historie fra steinalder til middelalder, og om Borre som maktsenter. Dessuten om andre viktige funnsteder; Kaupang, Oseberg, Gokstad og rullesteinfeltet Mølen i Brunlanes. Hverdagslivet i vikingetid presenteres i en aktivitetsavdeling, mens norrøn religion, mytologi og verdensbilde belyses med ulike billedspill.

Turen går videre ned til Åsgårdstrand, et vakkert område som kunstnere har gjort kjent, bl.a . Munch. Her kan vi gå litt rundt på egen hånd før vi kjører kystveien videre forbi Slagen - Ringshaug og til Norges eldste by, Tønsberg.
Her kan vi besøke Slottsfjellet, som ligger i et deilig friluftsområde. Stedet innbyr til å rusle omkring å se alle de gamle bygningene og historiske minnesmerker. De som ønsker det kan også besøke Seterkafeen og kjøpe en kopp kaffe, og vaffel med rømme. Et alternativ til Slottsfjellet, er et besøk på Martinsen Sølvvarefabrikk, og hvor vi kan få en meget interessant omvisning.
Av andre severdigheter i Tønsberg kan vi kort nevne: Vestfold Fylkesmuseum med bl.a. avdeling for hvalfangst, Domkirken og Gunnarsbøparken. Fra Tønsberg er det også muligheter for skjærgårdsturer med båt, og med eventuell servering ombord.

Deretter kjører vi forbi Nøtterø - Tjøme og til Rica Havna Hotell, hvor vi får servert en deilig middag. Stedet ligger vakkert til med utsikt mot Ferder Fyr og utover skjærgården, og vi har god tid til å gå en liten runde i området. Vi kan også kjøre en tur ned til Verdens Ende for å kunne rusle litt rundt på egen hånd.

Hjemturen går tilbake til Tønsberg, forbi Jarlsberg Hovedgård, tilh. Grev Wedel Jarlsberg, og E18 tilbake til vårt hjemsted.

Prisen inkluderer:
Turbuss.
2-retters middag og kaffe, serv. 1 gang, på Rica Havna Hotell.
Bom- og vegavgifter.
1 reiseleder fri.

Aktiviteter og severdigheter legges inn etter gruppens ønske, og eventuelle inngangspenger er ikke inkludert. (Må forhåndsbestilles).
Frokostbord, eller annen servering, kan bestilles - be om tilbud!Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no