logo

  Hovedside  
  Turprogram  
  Få pristilbud  
  Betingelser  
  Reisetips  
  Kontakt oss  
  Lenker  
  Om oss  
 
 
 
 
 
Tur nr. 9

Tronstad gaard og Holmsbu

Dagstur

Nærmere sørlandsidyll kommer man ikke på østlandsområdet, når en avlegger Hurumhalvøya et besøk - beliggende mellom Drammensfjorden og Oslofjorden. Turen kan kjøres som dagstur, men egner seg også glimrende som ettermiddag- og kveldstur.

Avreise etter nærmere avtale, og vi kjører langs Drammensfjorden forbi Hyggen - Gjerdal - Klokkarstua og til Tronstad Gaard. Her blir vi tatt imot av eier av gården, Jens Petter Blichfeldt.
Mens vi får servert kaffe, rundstykker og wienerbrød, får vi på en munter og fengende måte høre om gårdens forhistorie og bosetning fra i alle fall ca. år 800 e.kr. Vi får bl.a. høre om slekten Huitfeldt, som hadde adelsete på denne gården. Av spesiell interesse er det sikkert å få høre om sjøhelten Iver Huitfeldt og skipet "Danebrog". Gården rommer også store samlinger gamle gårdsredskaper, hestekjøretøyer m.m., samlet av gården eier og Hurum Historielag.

Turen går så til Holmsbu - dette sørlandsidylliske sommerstedet. Stedet er særlig kjent som tilholdssted for Holmsbukunstnerne, og mest kjent er kanskje Henrik Sørensen. Det kan etter avtale avlegges et besøk i Henrik Sørensens Billedgalleri, et unikt byggverk som inneholder mange kjente kunstverk.
Det kan også avtales et besøk i Holmsbu kirke, som en rekke av de kjente Holmsbu - kunstnerne så vakkert har dekorert. Både her og i Holmsbu forøvrig kan vi få en guidet omvisning av Stian Olsen, som tidligere hadde Holmsbu Bad mot et ubetydelig tillegg i prisen.(Må forhåndsbest.)

For øvrig har vi litt tid til på egenhånd til å rusle rundt i sentrum av Holmsbu, og se det yrende sommerlivet. Fiskebrygga er verdt et besøk, og kanskje får vi kjøpt virkelig fersk fisk med hjem (høst og vår). Middag får vi servert på Holmsbu Bad, et sted med aner tilbake til 1885 og en vakkert dekorerte spisesalen, utført av maleren Erling Clausen i 1938. Vi får servert en deilig hjemmelaget middag, dessert og kaffe.

Hjemturen går så tilbake til Klokkarstua hvor vi kjører over til Sætre og følger så Oslofjorden innover forbi Åros - Røyken og tilbake til vårt hjemsted.

Prisen inkluderer:
Turbuss.
Besøk og omvisning, kaffe - rundstykker på Tronstad Gaard.
2-retters middag serv. 1 gang på Holmsbu Bad
1 reiseleder fri.
Det kan også legges inn besøk til Ravnsborg Gartneri med flere visningsfelt, eller et besøk til Vingården på Filtvet kjent for sin "Golden Power" og "Mjød". Holmsbu Billedgalleri er også et interessant sted å besøke.

Be om nærmere opplysninger.Tilbake


sidebar
TLF: 32 26 51 50 - Fax: 32 26 51 51 - Postadresse: P.b.7049 Bedriftsenter, 3007 Drammen.

Copyright © Heyerdahlturbil.no